A legjobb kerti sportok, amik biztosan felfrissítenek

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A tavasz és a nyár azok az évszakok, amikor mindenki igyekszik jól kinézni és minél több szabadidejét a természetben tölteni. Ha házban élsz és van kerted, minden nap élvezheted a kinti levegőt, ha dolgozol egy kicsit a zöldfelület berendezésén. A kint töltött napok ideálisak valamilyen sportoláshoz.

Akár egyedül, akár a családtagokkal csinálod, egy kis mozgás testileg és lelkileg is feltölt. Íme néhány szabadidős sport, amelyet a saját kertedben is lehet gyakorolni az egészség, az energia és a jókedv növelése érdekében. Ha pedig az udvaron való rend megtartása is fontos, akkor a kerti fészerek és tárolók segíthetnek, ahol elegendő hely van ahhoz, hogy félretedd, amire épp nincs szükséged.

A kerti sportokra vonatkozó ajánlásaink számos előnnyel járnak, mind a testi, mind a lelki egészségre nézve. Ami a teljesítményükhöz megfelelő felszerelést illeti, vásárolj olyan eszközöket, amelyek érdekesebbé és könnyebbé teszik.

Trambulin

Bár a trambulin elsősorban a gyerekek kedvence, ideális lehet felnőttek számára is. Többféle méretben kapható, így a legkisebb területeken is elfér, de a hatékony kardió edzés érdekében intenzív mozgást igényel. Körülbelül 10 perc ugrálás hasonló mennyiségű zsírt égethet el, mint 30 perc kocogás. Ezen túlmenően a végtagok koordinációja és a koncentráció ereje is maximálisan stimulálódik az ugrálás során.

Gyakorlás súlyokkal

Fő előnye az izomtömeg fejlesztése/növelése. Másodsorban ez a tevékenység hozzájárulhat a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez, de növelheti a felső és alsó végtagok erejét is. Egy komplett súlykészlettel úgy érezheted magad, mintha edzőterembe lennél.

Asztalitenisz

Az asztalitenisz az egyik legdinamikusabb sport, amelyet otthon is űzhető, akár egyedül, akár társaságban. Ha erősen éget a nap, válassz egy árnyékos helyet, és keress egy társat, akivel érdekesebb a játék.

Fitnesz kerékpár

Ha korlátozott területű kerted van, nagyon inspiráló ötlet lehet egy fitnesz kerékpár beszerzése. A folyamatos pedálozási program ezen a gépen javíthatja a szívműködést, enyhítheti a vérszegénység érzését, erősíti az immunrendszert és csökkentheti a menstruációs fájdalmat. Mivel mindig kéznél van, sokkal könnyebb lesz az ezen az eszközön végzett gyakorlatokat az edzési rutinba beilleszteni.

Pilates

Egy speciális takaró vagy matrac nagy segítség lesz a pilates gyakorlásához. Minél szervezettebb a hátsó kert, ahol sportolsz, annál több előnye lesz az egészség szempontjából. Ha nem tudod pontosan, hogy mit is takar ez a sport, kereshetsz az interneten néhány oktatóvideót, sőt célszerű kivinni az udvarra a laptopot, hogy lépésről lépésre követhesd azt a gyakorlatsort, amitől élvezni fogod.

Jóga

Mi lehet szebb, mint olyan gyakorlatokkal kezdeni vagy befejezni a napot, amelyek kiegyensúlyoznak és kiváló hangulatot adnak? Bár kezdetben sokan szkepticizmussal tekintettek rá, egyre többen kezdik értékelni a jógát, felismerve számtalan előnyét. Nagy segítség a fogyásban, megszünteti az izomfeszülést, segíti mind a testi, mind a lelki vagy érzelmi ellazulást. Ez a gyakorlat több, mint egy sport, minden olyan személy lelki, mentális és fizikai átalakulását jelenti, aki ilyen gyakorlatokat végez.

Tehát a tiszta reggelek, a szép napok és a pihentető esték érdekében vigyázz testedre, elmédre és lelkedre. Élvezd a szép időt, a természetet, és ne felejtsd el, hogy a szabadtéri sport az egyik legjobb dolog, amit megtehetsz egészséged érdekében. Közben azért vigyázz magadra is, egy kerti bútor szett alkalmas lehet egy olyan hely kialakítására, ahol lehetőség van megpihenni, lazulni.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez