Edzőtermi etikett – Gold Center – Oktatási és Sport központ

Edzőtermi etikett

A mai modern társadalomban mindannyian szabályok közt élünk. Gyermekkorunkban a szüleinktől és az iskolában, a tanárainktól sajátítjuk el az alapvető viselkedési normák. Ki több, ki kevesebb sikerrel. Később ki-ki munkakörének megfelelő szabályai szerint éli mindennapjait.

Nincs ez másképp az edzőteremben sem. Néhány terem házirend formájában írásba is foglalja a maga szabályait, de vannak íratlan szabályok is amit mindenkinek célszerű lenne betartania. Ezzel saját és az edzőterembe járó emberek életét könnyítené meg.

Vegyük sorra az alapvető edzőtermi etikett szabályait:

1. Viselj Cipőt!

A papucsban edzés az egyik legveszélyesebb dolog amit elkövethetsz a teremben. Egy az állványról leeső egykezes vagy a rúdról leeső tárcsa még cipőn keresztül is eltérheti a lábujjad vagy a lábfejedben lévő csontok egyikét. Gondolj bele mi történik akkor ha papucsban vagy? A papucs orra bármibe beleakadhat. A gyakorlatok kivitelezésénél egyáltalán nincs stabilitás érzeted. Ha beleizzad a lábad még csúszkál is a papucsban. Mi történne akkor amikor lábtolózás közben elszakad a papucs?

2. Használj törölközőt!

A gyakorlatok befejeztével mindig töröld le magad után a használt eszközt. Figyeljünk oda másokra, különben hogy várhatnánk el, hogy ők is figyeljenek ránk.

3. Pakolj el magad után!

Tiszteld meg a másikat azzal, hogy a használt eszközöket a helyükre teszed vissza. Való igaz, kellemetlen a 300 kilós lábtolás után azt a sok tárcsát lepakolni, de ha voltál olyan kemény, hogy felpakold, mutasd meg, hogy le is tudod pakolni.

Copyright © 2019 Gold Center – Oktatási és Sport központ - Minden jog fenntartva. | készítette: Honlap Készen
Translate »