Együnk lúgos ételeket!

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

Manapság rohanó világunkban nem nagyon figyelünk oda, mit eszünk. Csak gyorsan kutyafuttában bekapunk valamit és futunk tovább.

Kevesen adjuk meg az étkezésnek, hogy élményként éljük meg, és a gondosan összeválogatott összetevők határozzák meg, mit is fogyasztunk. Sok savképző élelmiszert fogyasztunk, mint például a feldolgozott cukrok, mesterséges édesítőszerek, finomított gabonák, hagyományosan előállított hús-és tejtermékek, valamint a rejtett géntechnológiával módosított összetevők.

Mindezek mellett sok kihívással kell szembenéznünk, mint például a pihenés hiánya, a lelki terhek és a gyógyszerek, melyeknek eredményeképpen nem csoda, hogy egyre több embert diagnosztizálnak krónikus, vagy degeneratív betegségek hordozójaként.

A testünknek egyensúlyban kell lennie és a vér pH- szintjének enyhén lúgosnak, 7,365 PH értéken tartása a cél a túlélés érdekében.

A túl sok savképző élelmiszer végzetes következményekkel járhat az egészségre nézve. A vitaminok és ásványi anyagok optimális felszívódásához, beépüléséhez is enyhén lúgos környezet szükséges.

Mivel is érhetjük el a vér PH értékének megfelelő egyensúlyát? A következő ételek fogyasztása hozzásegíthet.

Lúgos ételek

1. Gyökérzöldségek

Gyökérzöldségeknek nevezzük a következőket: a retek, különösen (fekete, piros vagy fehér), valamint a cékla, sárgarépa, a fehérrépa, a torma és a svéd karórépa.

A gyökérzöldségek elkészítéséhez elegendő 15-20 perc főzés, és a gyökérzöldségek fogyasztása után jóllakottnak érezzük magunkat.

A gyökérzöldségek gazdagabbak ásványi anyagokban, mint sok más zöldség, emellett nyugodtan mondhatjuk, hogy nem lehet betelni velük.

2. Levélzöldségek

Ezek közé tartozik a kelkáposzta, a mángold, a fehérrépa zöldje, a sóska és a spenót – ebből spenót talán a legértékesebb. Ugyanis különösen a gazdag K-vitaminban és magas a folsav tartalma.

A levélzöldségek sok vitamint tartalmaznak, ásványi anyagokban gazdagok, antioxidáns hatásúak és rostosak, így javítsák az emésztést és még a látást is.

3. Fokhagyma

Egy igazi csoda a fokhagyma, annyi értékes anyagot tartalmaz és számos kedvező hatással bír, ezért ösztönzi az általános egészséget.

Többek között a következő tulajdonságok teszik igen népszerűvé: támogatja a szív-és érrendszeri problémák elkerülését, erősíti az immunrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, megtisztítja a májat, és még számos pozitív hatást könyvelhetünk el neki.

4. Keresztes virágú zöldségek

Ebbe a csoportba tartozik a brokkoli, a káposzta, a karfiol, a kelbimbó és hasonló zöldségek. Ezeket a zöldségeket mindannyian ismerünk és szeretünk, minden héten legalább kétszer kéne fogyasztanunk.

5. Citrom

A citrom az egyik leginkább lúgosító étel. A természetes fertőtlenítő hatása mellett gyógyítja a sebeket és emellett hatékony és azonnali segítséget nyújt a savtúltengés esetében és a vírusfertőzések esetén is jótékonyan hat mind a köhögés, a megfázás, az influenza és a gyomorégés tüneteinél.

A citrom stimulálja a májat és a méregtelenítést is elősegíti.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez