Mely vitaminokat érdemes kiegészíteni?

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A vitaminok pótlásának fontossága ma már nem kérdéses. Sokan hajlamosak ezt a dilemmát félvállról venni, mondván a táplálkozással úgyis minden lényeges alkotóelem bevihető a szervezetbe.

Nyáron különösen jónak tűnik a helyzet, hiszen hatalmas a gyümölcs- és zöldségválaszték. De télen sincs ok ezen a téren panaszra.

Igen ám, viszont a legtöbben megfeledkeznek arról a tényről, hogy manapság az élelmiszerek tápanyagtartalma nem egészen úgy alakul, mint évtizedekkel ezelőtt.

Sokáig fejtegethetnénk, hogy ennek mi az oka: a kimerülő félben lévő, fáradt föld, a vegyi anyagok, permetszerek használata, a megváltozott tárolási, szállítási szokások, de ebbe inkább nem mennénk bele, mert nagyon messzire vezetne ez a kifejtés.

Ami, azonban elkönyvelhető, mint bizonyítható tény, hogy a táplálék hasznos anyag tartalma, függetlenül attól, hogy milyen élelemről van szó jóval elmarad annál, mint ami egyébként az ideálisnak, sőt kívánatosnak mondható.

Ezért annyira lényeges a megfelelő vitaminpótlásról gondoskodni és lehetőleg nem akkor, amikor a szervezet már jócskán kimerült, elfáradt.

Vitaminokra az év egészében szükség van?

Igen, ez az első, amit elengedhetetlen megérteni. A test helyes működéséhez évszaktól függetlenül nélkülözhetetlenek azok a komponensek, amik hozzájárulhatnak az egészséges állapot fenntartásához.

Nem meglepő módon a C és a D vitamin az a két összetevő, amire mindenkor óriási szüksége van az emberi szervezetnek. Ugyan nyáron kétségtelenül több a napfény, azaz a természetes D vitamin termelés is adott, viszont életviteltől függően elképzelhető, hogy még a legfényesebb nyári hetekben sem elegendő az a vitaminmennyiség, ami a szervezetben termelődik.

Száz szónak is egy a vége az allnutrition.hu/Vitaminok-k1011.html oldalon mindenképpen kifizetődő ötlet alaposan körbenézni. Ha most kizárólag az alap vitaminokat vesszük górcső alá, akkor az első helyen befutó nem meglepő módon a C vitamin.

Az egy markáns tévedés a témában, hogy könnyen túl lehet adagolni. Korántsem. Erre pont feltaláló atyja, Szentgyörgyi Albert szolgál bizonyítékként, aki olykor napi tízezer mg C vitamint is bevitt mindenféle negatív következmény nélkül.

Ahhoz, hogy a test őszre ne merüljön ki teljesen fontos a folyamatos vitaminpótlás biztosítása. Így az őszi megfázások nagy eséllyel elkerülhetőek, ahogy az akkortájt jelentkező fáradtság is mérsékelhető.

Most akkor nem elég a napfürdőzés?

A természetes D vitaminnál nincs jobb, ez tény. De azért azt is könnyű belátni, hogy kicsit nehéz nyomon követni, hogy egy-egy napozás során vajon mennyit termel belőle a szervezet. Úgyhogy a D3 2000 ALLNUTRITION megbízható forrásként szolgálhat mégpedig az év egészében.

Kevesen tudják, pedig mára már köztudott, hogy az immunrendszer optimális működéséhez nem elegendő csupán a C vitamin készleteket szinten tartani, a zsírban oldódó D vitamin is szükséges a teljes sikerhez.

Még szerencse, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminok bejuttatása egyszerűbb, mint valaha! Miközben az eredményesség megkérdőjelezhetetlen.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez