Rántott pulykamell kalória és tápanyagok táblázata

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

Cikkünkben a rántott pulykamell kalória és tápértékeiről készítettünk egy részletes táblázatot. A táblázat 100 gramm rántott pulykamellre vetítve tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat, így pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyi kalóriát, fehérjét, zsírt és szénhidrátot fogyasztunk.

A táblázatban feltüntettük az NRV% értékeket is, amelyek azt mutatják, hogy az adott tápanyag mennyiben járul hozzá a napi ajánlott bevitelhez. Az információk hiteles forrásokból származnak, biztosítva ezzel a megbízhatóságot és pontosságot.

Rántott pulykamell kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiségEgységNRV%
Kalória195kcal10%
Fehérje23g46%
Zsír8g12%
Szénhidrát12g4%
Cukor1g1%
Rost0g0%
Glikémiás Index45
A-vitamin30µg4%
B12-vitamin0.8µg33%
B6-vitamin0.4mg29%
C-vitamin2mg2%
D-vitamin0.1µg1%
E-vitamin0.5mg4%
K-vitamin5µg4%
Kalcium15mg2%
Kálium250mg7%
Magnézium20mg5%
Niacin7mg44%
Foszfor180mg26%
Vas1.2mg9%
Riboflavin0.2mg12%
Szelén27µg49%
Cink1.5mg14%

További információk a rántott pulykamellről

Tápanyagok és egészség

A rántott pulykamell magas fehérjetartalmú étel, amely segít az izomépítésben és fenntartásban. Kevés zsírt és mérsékelt mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, így remek választás lehet az egészségtudatos étrend részeként. Az alacsony kalóriatartalomnak köszönhetően fogyókúrázók számára is ideális.

Vitaminok és ásványi anyagok

A táblázatban feltüntetett vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak az általános egészség megőrzéséhez. Az A-, B12-, és D-vitamin fontosak az immunrendszer és az energia-anyagcsere támogatásában, míg a kalcium és a foszfor az erős csontok és fogak kialakításában játszanak szerepet.

Ajánlott diéták

A rántott pulykamell több diétához is ajánlott, például a 160 grammos szénhidrátdiétához, ahol a mérsékelt szénhidráttartalom segít a vércukorszint szabályozásában. A nyersétel-diétához nem passzol, de a 80/20 diétában, ahol az ételek 80%-a egészséges, 20%-a pedig élvezeti jellegű, jól alkalmazható.

NRV% érték jelentése

Az NRV% (Napi Referencia Érték) megmutatja, hogy az adott tápanyag mennyiben járul hozzá a napi ajánlott bevitelhez. Ez segít abban, hogy könnyebben megértsük, mennyire tápláló egy adott élelmiszer.

Érdekességek

A pulykahús az egyik legnépszerűbb baromfihús, amelyet alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt kedvelnek. A pulykamell különösen gazdag triptofánban, ami elősegíti a jó alvást és a boldogságérzetet.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető információkkal támogassa az egészséges életmódot és táplálkozást keresőket.

 

Az oldalon található tartalmak csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Egészségügyi döntések meghozatala előtt mindig konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez