Salsa – Gold Center – Oktatási és Sport központ

Salsa

Salsa a Gold Centerben

Egy mozdulat olyan, akár egy pillanat, látszólag eltűnik, és nem marad más nyoma, csak az érzés, amit a mozdulat jelentett. Az izmaid azonban nem felejtenek. A tánc a mozgás legharmonikusabb, legkifejezőbb formája. Tánc közben megszűnik a külvilág, nem marad más, csak a zene és a mozgás.

A tánc már az őskortól kezdve fontos szerepet töltött be az emberiség történelmében. A régi időkben még főként mágikus célokat szolgált, napjainkban pedig stresszoldó, feszültséglevezető hatása miatt kedvelik.
Gyere és próbáld ki változatos óráinkat, melyeken vidám hangulatban hozhatod magad testi lelki egyensúlyba.

Salsa

A salsa egy latin zene, egy tánc stílus, mely eredete leginkább Kuba szigetéhez köthető. A salsa szó jelentése ”szósz” mivel többféle latin zenei stílus, és latin tánc elemeit tartalmazza. A kubai salsa-ra jellemző a vidámság, a játékosság, és a forró latin ritmusok. A táncban a hangsúly az élvezeten, a szórakozáson és nem a figurák bonyolultságán van. Bár a salsa egy páros tánc, jöhetsz pár nélkül is, mivel a figurákat párcserével tanuljuk.

Amire számíthatsz:

Oktatott táncok:

SALSA – A VIDÁMSÁG, JÓKEDV ÉS A KÖLCSÖNÖS FIGYELEM TÁNCA.
A “Salsa” eredetileg, mint zenei stílus jött létre, később a hozzá tartozó tánc is a salsa nevet kapta. Jelentése “szósz” mivel a mambo, a chachacha, a rumba, és számos egyéb latin tánc elemiből alakult ki. Kubát tekintjük a salsa bölcsőjének, bár gyökerei egészen a 17. századi Afrikába nyúlnak vissza. A 90-es években hihetetlen gyorsasággal terjedt el a világon, és népszerűsége napjainkban is folyamatosan nő. Ennek oka, hogy a salsa egy könnyen elsajátítható, vidám tánc, mely egy olyan mámort nyújt az embernek, amit korábban el sem tudott képzelni, és ha ezzel egyszer találkozik, akkor mindig vágyni fog rá, és újra át akarja élni.

BACHATA – A ROAMNTIKA ÉS AZ ÉRZÉKISÉG TÁNCA.
A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, roamtikus hangulatú latin zenei stílus. A tánc a szoros, gyakran teskontaktusos tánctartása miatt rendkívül érzéki hatást kelt, így rajta keresztül elsősorban a másik nem iránt érzett erotikus vonzalmunk fejeződik ki. A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította. Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött.

MERENGUE – A LENDÜLET ÉS A JÁTÉKOSSÁG TÁNCA.
A merengue népszerűségét dinamikus karneváli hangulatának köszönheti. Az energikus 2 ütemes zene egyrészt lendületet visz a táncba, másrészt könnyen megtanulható tánccá teszi a merengue-t. Lépés egyszerűsége sokat segít a tanulásnál, és már egész hamar lehet látványosabb figurákra fókuszálni.

Copyright © 2019 Gold Center – Oktatási és Sport központ - Minden jog fenntartva. | készítette: Honlap Készen
Translate »