Varázsold át a testedet a fit box edzéssel

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

Milyen edzésmódszer a fitbox?

A fitbox olyan csoportos edzés, amelyet profi oktatók tartanak. A bokszzsákokon végzett energikus gyakorlatok egyre népszerűbbek, egyszerre szórakoztatóak és mentálisan feltöltik a résztvevőket.

A fitbox különbözik más kardió mozgásoktól, ugyanis egy edzés alatt egyszerre rúghatsz, térdelhetsz, üthetsz. Igazi kihívás a testnek, hiszen a fitness és a box ötvözéséből született zsírégető és állóképességet növelő edzésprogram. 

Ez vár ránk a fitbox edzésen!

Egyre több fitness terem hirdet box edzést Budapesten, érdemes kipróbálni, ha valami új és intenzív mozgásformát keresünk.  A csoportos órák aerobic elemekkel indulnak, ezután fokozatosan bővülnek az ütésekkel és rúgásokkal. 

A fitbox órák általában 50 percig tartanak, és akkor a leghatékonyabbak, ha legalább 4 hónapig rendszeresen járunk az órákra. Az óra során nincsenek páros harcok, mindenki egyénileg végzi a gyakorlatokat az edző utasításainak megfelelően.

Felszerelést tekintve kesztyűre szükséged lesz, a legjobb, ha a sajátodat viszed magaddal az órákra. Ajánlott heti 2 alkalommal eljárni a csoportos edzésekre, és lehetőség szerint egy napot hagyjunk ki az edzések között a regenerálódás miatt.

Az ideális alak elérése érdekében sokan kombinálják az edzéseket hot iron edzéssel, így még intenzívebben lehet elégetni a felesleges kalóriákat! AZ edzések befejeztével soha ne hanyagoljuk el a nyújtást.

A fitbox előnyei

1. Stresszoldó 

A sporttevékenységek köztudottan oldják a stresszt, ez ugyanúgy vonatkozik a fitboxra is. Nem csak a stressz, hanem a szorongás szintje is csökken az órák során, ezáltal teljesen felfrissülünk az edzés végére. Az aerob mozgás során endorfin szabadul fel, amely a jó közérzet és öröm hormonjai. 

2. Erősíti a szívet

A szív egészsége nagyon fontos élünk során, a fitbox pedig egy olyan sport, ahol feszegetjük a határainkat. A rendszeres fitbox segíti a megfelelő vérkeringést, és szabályozza a vérnyomást. Nagy előnye, hogy az ilyen típusú gyakorlatok megakadályozzák az elhízást.

3. Javítja a koordinációt 

Az egyensúly nagyon fontos, általa csökkenthetők az esések, és javulnak a reflexek. Sportolással javítható az egyensúly, ebben segít a fitbox, általa ugyanis fejlődik a koordináció. 

Tippek a fitboxhoz

  • A fitboxhoz fontos a kényelmes sportruházat és hasznos kiegészítők
  • Az edzések között fontos kihagyni egy napot
  • Figyelj oda tested ritmusára
  • Étkezz egészségesen az edzésekkel párhuzamosan
  • Fontos a pihenés minden edzés előtt és edzés után
  •  Megfelelő minőségű sportcipőt válassz az edzéshez

Összefoglalás

A fitbox edzés kiváló arra, hogy formába hozd magad és megerősödj. A szívedet erősíti, miközben mentálisan is kikapcsolódsz. Magabiztos leszel, nő az önbizalmad, és az önfegyelmed.

Akkor is ajánlott, ha sportosabb életmódra váltanál, és szeretnél megszabadulni a plusz kilóktól. Minden, amit az edzésen megtanulsz hosszútávon az előnyödre válhat! A csoportos órákon jó a hangulat, miközben a testedet is formálod.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez