A Zumba 8 nagyszerű előnye a tested számára

Szerző: Norbert

Minden típusú edzés életjavító előnnyel jár. Függetlenül attól, hogy fizikailag, szellemileg vagy szociálisan befolyásolják az életedet, az edzésnek életed alapvető részét kell képeznie, mivel pozitív hatással lehet rád.

Természetesen előnyös, ha olyan mozgásformát találsz, amelyet élvezel, és könnyen beilleszthetsz a heti rutinodba. Ha olyan fajta ember vagy, aki a csoportos edzést kedveli és szeret táncolni, a Zumba tökéletes lehet számodra.

Ez a kardió csoportos fitnesz óra nagyszerű módja annak, hogy a mozgást és a táncot beépítsd az életedbe.

Tudj meg többet a Zumba előnyeiről, és arról, hogy ez a fajta fitnesz óra milyen jótékony hatással lehet általános egészségedre.

Mi is az a Zumba?

A ZUMBA egyszerre egy edzés és egy védjegy, amelyet Alberto „Beto” Perez kolumbiai táncos és koreográfus hozott létre. Az egész egy improvizációnak indul az óráján, amiben a véletlennek köszönhetően az eddig megszokott standard zene helyett salsa ritmusokat kellett használnia.

A közönség ezt jól fogadta, és itt jött képbe a ZUMBA stílusórák ötlete.

Beto Perez az Egyesült Államokba utazott, ahol Alberto Pearlmannel és Alberto Agionnal közösen megalapította a Zumba Fitnesst.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Zumba csak „táncelőadás”. Ez azonban nagy tévhit, mert a zumba egy olyan fitnesz tudományág, amely a különféle aerob gyakorlatokat (döntően) latin-amerikai táncelemekkel ötvözi. Ide tartozik például a merengue, salsa, bachata, a szamba vagy a flamenco.

Ez a fitnesz koncepció minden korosztály számára alkalmas. Az eredetileg Kolumbiából származó zumba világszerte népszerűvé vált. Ezen kívül manapság fontos eszközként használják a gyermekkori elhízás elleni küzdelemben.

A rendszeres Zumba 8 előnye

A zumba edzés számos előnnyel jár a testi és lelki egészség szempontjából. Azonban, mint minden más fizikai tevékenységet, ezt az edzést is rendszeresen kell végezni, hogy kihasználjuk előnyeit.

Ez azonban biztosan nem lesz nehéz számodra, mert a gyakorlatok könnyen követhetők, és az edzés ritmusa és intenzitása is alkalmazkodik edzettségi szintedhez.

A Zumba fő előnyei a következők:

1. A szív- és érrendszer mérsékelt erősítése

A Zumba edzés táncelemei sok olyan mozdulatot tartalmaznak, amelyek nagymértékben javítják szív- és érrendszeri egészséget.

Ha rendszeresen gyakoroljuk a zumbát, megelőzhetjük a trombózist, a szívritmuszavarokat és a szív- és érrendszer egyéb betegségeit.

2. Segít a fogyásban

Ennek a sportágnak a rendszeres gyakorlása segít a gyors fogyásban. Egy jó Zumba edzéssel akár 700 kalóriát is elégethetünk edzésenként. Ez természetesen a tevékenység intenzitásától függ.

A nagyobb hatás érdekében minden edzéssel növeljük a szintet.

3. Javítja a hajlékonyságot és a testtartást

Mivel a zumbában különböző ritmusok kombinálódnak, az izmaid nagy részét használod. Ízületeid hozzászoknak az ismeretlen mozdulatokhoz és nyújtásokhoz.

4. Elősegíti a rugalmasságot

Ha az állandó mozgás eleinte kicsit fáraszt is, az edzés előrehaladtával meg fogod szokni. Növeli az állóképességet, és kellemesnek fogod találni az edzést.

5. Küzd a stressz ellen

A ritmusváltás és az aerob gyakorlatok is segítenek a stressz csökkentésében. Ez azért van, mert felszabadul a „boldogság hormon”. Segít ellazulni, és ez pozitív hatással van az érzelmi egészségre.

6. Javítja a koordinációs képességet

A tánc bizonyos szintű koordinációt igényel a koreográfia követéséhez és a mozdulatok összeállításához. A Zumba segít azoknak, akik fejleszteni szeretnék koordinációjukat, és biztonságos teret adnak tánctudásuk gyakorlására.

7. Tonizálja a testet

A sokféle tánclépés javítja a mozgásképességet. Ezenkívül az izmok megerősödnek. A zumba ezért tökéletes a fenék, a has, a karok és a lábak erősítésére és formálására is.

8. Otthon is csinálhatod

A Zumba órák egyik fő előnye, hogy szinte bárhol részt vehetsz benne – a virtuális Zumba órák csodálatos lehetőséget kínálnak azoknak, akik otthon szeretnének edzeni, vagy nincs idejük az edzőterembe menni.

Csak eledendő hely és internetkapcsolat szükséges hozzá.

A zumba fajtái

A zumba egy nagyon szórakoztató és változatos sportág. Jelenleg különféle speciális Zumba programok léteznek, amelyeket különböző célcsoportoknak terveztek és különböző edzési célokat követnek: Zumba Fitness, Aqua Zumba, Zumba Gold, Zumba Sentao, Zumba Toning, Zumba Kids és mások.

A megfelelő Zumba stílus kiválasztása

Gondold át, melyik zumba a legmegfelelőbb számodra, és melyik felel meg a legjobban edzettségi szintednek és edzési céljaidnak.

Ügyelj a következő pontokra:

  • Zumba kezdőknek: A Zumba fitness a legalkalmasabb. Ez a Zumba legegyszerűbb változata, amelyet egyszerű ritmusokkal tanítanak.
  • Kalóriaégetés: Gyakorold a Zumba alakformálást. Ha szeretnénk megerősíteni karunkat, akkor ez a forma nagyon megfelelő lehet számunkra, mert súlyzókat is használnak edzés közben.
  • Stressz ellen: Az Aqua Zumba vízben végzett gyakorlatokból áll. Miközben kalóriát égetünk, ezzel az edzéssel a feszültséget és a stresszt is oldja.
  • Gyerekeknek: A Zumba Kids 4-12 éves gyermekek számára készült.
  • Zumba időseknek: A Zumba Gold e célcsoport mobilitásához igazodó gyakorlatokból áll.

Végszó

A zumba különféle fiziológiai és pszichológiai előnyöket kínál. Elősegíti a kognitív funkciókat, javítja a csontsűrűséget, növeli az önbizalmat, csökkenti a depressziót, oldja a szorongást és lehetővé teszi a társas kapcsolatokat is.

Szóval ne gondolkozz, kezd el azonnal a Zumba edzést! Alkalmas minden korosztály számára.

Jól fogsz szórakozni, miközben fitt és egészséges maradsz.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2023, Gold Center – Arany középút az egészséghez