A kávé pozitív hatásai

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

Sokan vagyunk, akik kávéval indítjuk a napot, és részben azért kávézunk a munkahelyen, mert akkor „legálisan” szünetet tarthatunk két projekt között. Másfelől pedig a munkahelyi kávégép kihelyezése jó hatással van a teljesítményünkre.

A kávégép bérlése is kifejezetten jó megoldás lehet a cégek számára. Azonban nem lehet elmenni amellett, hogy sokan negatívan gondolnak a kávé fogyasztókra, mivel már önmagában negatív értelmezést társítanak a koffein fogalmához, pedig, ha jobban körül járjuk a koffein tulajdonságait, beláthatjuk, hogy számos pozitív hatása van.

Fontos a mértékletesség

Ha nem is minden reggeled, de a legtöbbet egy kávéval indítod, akkor érdemes tudnod, hogy milyen hatással bír a mindennapjaidra. Tekintsünk el attól, hogy könnyen koffeinfüggőnek bélyegez meg a társadalom, csak mert szükséged van egy napindító rituáléra reggelente.

Ha röviden és tömören szeretnénk fogalmazni, akkor annyit leszögezhetünk, hogy pozitívan befolyásolja az agysejteket. Fokozza a koncentrációt és segít ébernek maradni, ahogy az életben sok mindenre igaz. A kávé esetében is a mértékletesség a kulcsszó.

Kávézz, mozogj!

Számos bizonyíték van arra, hogy a kávé energetizálja a szervezetet, ezáltal fokozódik a mozgékonyság és redukálódik a fáradtságérzet. Megnövekszik az állóképesség és mi több, edzés után az izomláz enyhítésében is szerepe van.

Ne aspirint válassz, hanem kávét!

Ha ellenséged a migrén, esetleg érzékeny vagy a frontra, akkor a kávéfogyasztással enyhíteni tudod a fejfájásod. Ha további okokra van szükséged, hogy meggyőződj arról, hogy a reggeli kávé nem feltétlen az ellenséged, akkor olvass tovább.

Megelőzés gyanánt

Pozitív hatással van a véráramlásra, ezáltal az agyad, a szíved és még a bőröd is meg tudja hálálni a kávéfogyasztást. Valamint jótékony hatását kifejti cukorbetegeknél, ugyanis segít szabályozni a vércukorszintet. 

Azonban itt a mérsékelt fogyasztáson van a hangsúly. De mégis mennyi az annyi? Napi szinten, ha meg tudsz állni maximum 3 csészénél, akkor a szív és érrendszeri megbetegedés esélyét 30%-kal csökkented.

Fogyókúra alapja?

Manapság számos diéta-alternatívával találkozhatsz, és talán nem is gondoltad volna, hogy a koffein az étrend-kiegészítők oszlopos tagja. Nem véletlenül, ugyanis egyike azon kevés természetben is előforduló anyagnak, amelyek közreműködnek a zsírégetés folyamatában, ennek hátterében pedig a felgyorsult anyagcsere áll.

Több kávé, kevesebb baci!

Egyre többen foglalkoznak a koffein szervezetre gyakorolt hatásaival, így derült fény arra is, hogy a több koffeint fogyasztó személyek baktériumflórájában magasabb arányban található jótékony baktérium. Ezek a baktériumok gyulladáscsökkentő szerepet töltenek be. 

Ennyi nem elég?

Ami továbbra is a kávé mellett szól, hogy könnyíti a légzést, mi több csökkenti az infarktus kockázatát. Magas a mért antioxidáns tartalma, valamint csökkenti a depresszió kialakulását.

Szeretnéd, hogy a főnököd egy új kávégép beruházása mellett döntsön, amely nem csak a dolgozói munkamorálon lendítene, hanem az egészségen is? Javasold neki, hogy látogasson el az irodaikave.hu weboldalra.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez