Itt a jó idő – milyen programokat érdemes terveznünk?

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A tavasz és a nyár egyértelműen arról szól, hogy végre kellemesen tudunk kimozdulni a természetbe is. Ezért számtalan olyan kültéri programot tervezhetünk, ami igazán érdekes és izgalmas lehet az egész család, illetve a barátaink számára. Az alábbiakban két rendhagyó tippet mutatunk be.

Piknikezzünk úgy, mint az angolok!

Angliában a piknikezésnek hatalmas hagyománya van. A csodálatosan buja, mindenféle növénnyel teleültetett parkokban teljesen megszokott, hogy a britek plédekkel és finomságokkal ülnek ki a gyepre beszélgetni. Ilyenkor előkerül a kosár, benne a kötelező teával, süteményekkel és sajtokkal.

Nálunk is jól ismert volt egyébként a piknikezés hagyománya, hiszen Szinyei Merse Pál nem véletlenül festette a híres Majálisát. Ráadásul több régi fotó is árulkodik arról, hogy bizony hazánk lakossága is kedvelte ezt a pihenési formát. Érdemes tehát nekünk is feleleveníteni.

Nézzünk ki egy szép parkot, vagy területet a közelben, és invitáljuk meg a családtagjainkat, barátainkat egy finom piknikezős összejövetelre. Előkerülhetnek a legfinomabb sütik, húsok és persze italok is az alkalomra. A csodás környezet, a friss levegő és a finom ételek garantáltan segítenek kisimítani belőlünk a mindennapi rohanás okozta fáradalmakat.

Fedezzük fel a gombák világát akár kerékpárral is!

A gombászástól nem kell tartani, ha betartjuk az alapvető szabályokat. Ráadásul ezen szabályok ismerete nem is olyan nehéz, és ha imádjuk a természetet, akkor bizony nincs is jobb kikapcsolódás annál, ha gyalog vagy akár biciklivel nekivágunk a természetnek némi finom csemegéért.

Utóbbi esetben ráadásul a kerékpárok értékesítése már kifejezetten olyan modelleket is kínál, amelyek túrához való trekking biciklik, és akár egy szép nagy kosarat is fel lehet szerelni rájuk. A gombászás alapfeltétele pedig a tágas kosár és persze az alapvető gombaismeret. Néhány fontos szabályt azonban ne hagyjunk figyelmen kívül!

Tartsuk be a természet házirendjét – ne károsítsuk, ne szedjünk le minden gombát – tanuljuk meg felismerni a gyilkos galócát, és csak a hivatalos gombavizsgálóval átnézett, jóváhagyott gombákat fogyasszuk!

A teljesen ingyenes gombavizsgálat minden város nagyobb piacán megtalálható, mindenképp éljünk vele. Ez rendkívül fontos.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető információkkal támogassa az egészséges életmódot és táplálkozást keresőket.

 

Az oldalon található tartalmak csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Egészségügyi döntések meghozatala előtt mindig konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez