Itt a jó idő – milyen programokat érdemes terveznünk?

Szerző: Norbert

SZPONZORÁLT TARTALOM

A tavasz és a nyár egyértelműen arról szól, hogy végre kellemesen tudunk kimozdulni a természetbe is. Ezért számtalan olyan kültéri programot tervezhetünk, ami igazán érdekes és izgalmas lehet az egész család, illetve a barátaink számára. Az alábbiakban két rendhagyó tippet mutatunk be.

Piknikezzünk úgy, mint az angolok!

Angliában a piknikezésnek hatalmas hagyománya van. A csodálatosan buja, mindenféle növénnyel teleültetett parkokban teljesen megszokott, hogy a britek plédekkel és finomságokkal ülnek ki a gyepre beszélgetni. Ilyenkor előkerül a kosár, benne a kötelező teával, süteményekkel és sajtokkal.

Nálunk is jól ismert volt egyébként a piknikezés hagyománya, hiszen Szinyei Merse Pál nem véletlenül festette a híres Majálisát. Ráadásul több régi fotó is árulkodik arról, hogy bizony hazánk lakossága is kedvelte ezt a pihenési formát. Érdemes tehát nekünk is feleleveníteni.

Nézzünk ki egy szép parkot, vagy területet a közelben, és invitáljuk meg a családtagjainkat, barátainkat egy finom piknikezős összejövetelre. Előkerülhetnek a legfinomabb sütik, húsok és persze italok is az alkalomra. A csodás környezet, a friss levegő és a finom ételek garantáltan segítenek kisimítani belőlünk a mindennapi rohanás okozta fáradalmakat.

Fedezzük fel a gombák világát akár kerékpárral is!

A gombászástól nem kell tartani, ha betartjuk az alapvető szabályokat. Ráadásul ezen szabályok ismerete nem is olyan nehéz, és ha imádjuk a természetet, akkor bizony nincs is jobb kikapcsolódás annál, ha gyalog vagy akár biciklivel nekivágunk a természetnek némi finom csemegéért.

Utóbbi esetben ráadásul a kerékpárok értékesítése már kifejezetten olyan modelleket is kínál, amelyek túrához való trekking biciklik, és akár egy szép nagy kosarat is fel lehet szerelni rájuk. A gombászás alapfeltétele pedig a tágas kosár és persze az alapvető gombaismeret. Néhány fontos szabályt azonban ne hagyjunk figyelmen kívül!

Tartsuk be a természet házirendjét – ne károsítsuk, ne szedjünk le minden gombát – tanuljuk meg felismerni a gyilkos galócát, és csak a hivatalos gombavizsgálóval átnézett, jóváhagyott gombákat fogyasszuk!

A teljesen ingyenes gombavizsgálat minden város nagyobb piacán megtalálható, mindenképp éljünk vele. Ez rendkívül fontos.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez