Anyagcsere gyorsítás 4 bevált módszerrel

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

Az anyagcsere egy olyan rendszer, amely az elfogyasztott élelmiszerekből származó tápanyagok energiává alakítását szolgálja. Az anyagcsere gyorsítása általában gyorsabb kalóriaégetést biztosít.

Bár az anyagcsere sebessége számos tényezőtől, például életkortól, nemtől, genetikától és hormonális felépítéstől függően változik, vannak dolgok, amelyekkel felgyorsíthatjuk.

Ne hanyagoljuk el az edzést

Az inaktivitás növeli a zsírtömeg arányát a szervezetben, és ezzel párhuzamosan az izomtömeg üteme is csökken.
Minél nagyobb az izomtömeg a testedben, annál gyorsabban fog működni az anyagcseréd.

A rendszeres testmozgás növeli a létfontosságú funkciókhoz felhasznált energiát, vagyis az alap anyagcsere gyorsítását nyugalmi helyzetben is.

Más szóval, az izomsejtjeink akkor is égetnek kalóriát, amikor pihenünk. Éppen ezért nem szabad kihagyni az életedből a rendszeres sportolást, edzettségi szintednek megfelelően intenzívebbé kell tenni az edzéseket, és nem szabad megfeledkezni az izomépítésről sem.

Fogyasszunk fehérjét

A fehérje fogyasztása az egyik olyan dolog, amely növeli az elégetett kalóriák számát. A fehérjék másik előnye, hogy hosszú ideig jóllakottságot is biztosítanak.

Mindenképpen elegendő élelmiszert kell fogyasztani, például tojást, joghurtot, húskészítményeket és a fehérjecsoportba tartozó hüvelyeseket.

Mivel azonban a fehérjetartalmú élelmiszerek egy része magas telített zsírtartalmú, ügyelni kell arra, hogy ne lépjük túl az ideális fogyasztási mennyiséget.

Étkezés kihagyása

Ha éhes vagy, az anyagcseréd lelassul, hogy lépést tudj tartani vele. Ezért, ha hosszú ideig éhezel, az anyagcsere gyorsasága általában lelassul. Ezért fontos odafigyelni a kicsi, de gyakori étkezésekre.

Ha a napi szükséges kalóriamennyiséget 2 étkezés helyett 4-6 étkezésre ütemezed, akkor az anyagcseréd is felgyorsul.

Igyunk sok folyadékot

Tanulmányok kimutatták, hogy 500 ml víz elfogyasztása akár 30 százalékkal növelheti az anyagcsere gyorsulását.

Más szóval, napi 2-2,5 liter víz elfogyasztásával egyszerre gyorsíthatod az anyagcserét, és csökkentheted annak a kockázatát, hogy olyan problémákkal találkozz, amelyek a szomjúságból eredhetnek a szervezetben.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető információkkal támogassa az egészséges életmódot és táplálkozást keresőket.

 

Az oldalon található tartalmak csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Egészségügyi döntések meghozatala előtt mindig konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez