Anyagcsere gyorsítás 4 bevált módszerrel

Szerző: Norbert

Az anyagcsere egy olyan rendszer, amely az elfogyasztott élelmiszerekből származó tápanyagok energiává alakítását szolgálja. Az anyagcsere gyorsítása általában gyorsabb kalóriaégetést biztosít.

Bár az anyagcsere sebessége számos tényezőtől, például életkortól, nemtől, genetikától és hormonális felépítéstől függően változik, vannak dolgok, amelyekkel felgyorsíthatjuk.

Ne hanyagoljuk el az edzést

Az inaktivitás növeli a zsírtömeg arányát a szervezetben, és ezzel párhuzamosan az izomtömeg üteme is csökken.
Minél nagyobb az izomtömeg a testedben, annál gyorsabban fog működni az anyagcseréd.

A rendszeres testmozgás növeli a létfontosságú funkciókhoz felhasznált energiát, vagyis az alap anyagcsere gyorsítását nyugalmi helyzetben is.

Más szóval, az izomsejtjeink akkor is égetnek kalóriát, amikor pihenünk. Éppen ezért nem szabad kihagyni az életedből a rendszeres sportolást, edzettségi szintednek megfelelően intenzívebbé kell tenni az edzéseket, és nem szabad megfeledkezni az izomépítésről sem.

Fogyasszunk fehérjét

A fehérje fogyasztása az egyik olyan dolog, amely növeli az elégetett kalóriák számát. A fehérjék másik előnye, hogy hosszú ideig jóllakottságot is biztosítanak.

Mindenképpen elegendő élelmiszert kell fogyasztani, például tojást, joghurtot, húskészítményeket és a fehérjecsoportba tartozó hüvelyeseket.

Mivel azonban a fehérjetartalmú élelmiszerek egy része magas telített zsírtartalmú, ügyelni kell arra, hogy ne lépjük túl az ideális fogyasztási mennyiséget.

Étkezés kihagyása

Ha éhes vagy, az anyagcseréd lelassul, hogy lépést tudj tartani vele. Ezért, ha hosszú ideig éhezel, az anyagcsere gyorsasága általában lelassul. Ezért fontos odafigyelni a kicsi, de gyakori étkezésekre.

Ha a napi szükséges kalóriamennyiséget 2 étkezés helyett 4-6 étkezésre ütemezed, akkor az anyagcseréd is felgyorsul.

Igyunk sok folyadékot

Tanulmányok kimutatták, hogy 500 ml víz elfogyasztása akár 30 százalékkal növelheti az anyagcsere gyorsulását.

Más szóval, napi 2-2,5 liter víz elfogyasztásával egyszerre gyorsíthatod az anyagcserét, és csökkentheted annak a kockázatát, hogy olyan problémákkal találkozz, amelyek a szomjúságból eredhetnek a szervezetben.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ezáltal nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2023, Gold Center – Arany középút az egészséghez