Popcorn kalória és tápanyagok táblázata

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

Cikkünkben bemutatjuk a popcorn kalória és tápértékeit egy áttekinthető táblázat formájában. A táblázat 100 grammra vetítve tartalmazza a popcorn jelentősebb tápanyagait, beleértve a vitaminokat és ásványi anyagokat is.

Az NRV% oszlop a napi ajánlott beviteli értéket jelöli százalékban, amely segít megérteni, hogy az adott tápanyag milyen mértékben járul hozzá a napi szükséglethez.

Az információk megbízható táplálkozási adatbázisokból és szakirodalomból származnak, így biztosítva a pontosságot és megbízhatóságot.

Popcorn kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiségEgységNRV%
Kalória387kcal19%
Fehérje12.9g26%
Zsír4.5g6%
Szénhidrát77.9g30%
Cukor0.9g1%
Rost15.1g60%
GI55
Kalcium7mg1%
Folát26mcg7%
Foszfor300mg43%
Kalium274mg6%
Magnézium144mg34%
Niacin (B3)2.31mg14%
Réz0.3mg33%
Riboflavin (B2)0.20mg15%
Szelén7.5mcg14%
Tiamin (B1)0.20mg17%
Vas2.7mg15%
Zink3.1mg28%
Piridoxin (B6)0.15mg12%

A popcorn története

A popcorn fogyasztása több ezer évre nyúlik vissza. Az amerikai őslakosok már régóta ismerték és szerették ezt az egyszerű, de ízletes snack-et. Az 1900-as évek elején kezdett elterjedni a mozikban, ahol gyorsan a filmnézés elengedhetetlen kellékévé vált. Azóta világszerte népszerűvé vált, különösen az egyszerű elkészíthetősége és változatos ízesítési lehetőségei miatt.

Egészséges snack lehetőségek

A popcorn kiváló választás lehet, ha egészséges snack-re vágyunk. Magas rosttartalma segít a jóllakottság érzés fenntartásában, miközben alacsony a kalória- és zsírtartalma, ha megfelelően készítjük el. Kerüljük a túlzott vaj vagy olaj hozzáadását, és próbáljuk meg ízesíteni olyan különféle fűszerekkel, mint például paprika, fokhagyma vagy akár egy kis parmezán sajt.

Popcorn és a diéták

Számos diétába könnyedén beilleszthető a popcorn. Alacsony kalóriatartalma miatt ideális lehet a fogyókúrázók számára. A rostokban gazdag popcorn elősegíti az emésztést, így a rostban gazdag diéták egyik fontos eleme lehet. Ezen kívül, ha figyelünk a hozzáadott zsírokra és sóra, a popcorn remek választás lehet a szívbarát étrend követőinek is.

Érdekességek a popcornról

Tudtad, hogy a világ legnagyobb popcorn szem több mint 3700 kilogrammot nyomott? Vagy hogy a popcorn pattogása a szemekben lévő víznek köszönhető, amely gőzzé alakulva növeli a belső nyomást, míg végül a szemek felrobbannak? Érdemes megjegyezni azt is, hogy az amerikaiak évente több mint 13 milliárd liter popcornt fogyasztanak el, ami elegendő lenne ahhoz, hogy a Grand Canyont majdnem ötször megtöltsék.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető információkkal támogassa az egészséges életmódot és táplálkozást keresőket.

 

Az oldalon található tartalmak csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Egészségügyi döntések meghozatala előtt mindig konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

Kövess minket!

© 2024, Gold Center – Arany középút az egészséghez