Diéta trendek: Mi áll a Sirtfood diéta mögött?

Szerző: Norbert

Optimális zsírégetés, gyors és egészséges fogyás és sok energia – mindezt Aiden Goggins és Glen Matten Sirtfood diétája ígéri.

A trendi diéta első hetében akár három kilogramm fogyás is megengedett. De mi a helyzet azzal a diétával, amely a csökkentett kalóriatartalmú étrendet az úgynevezett sirt ételek célzott bevitelével kombinálja? Hogyan működik a sirtuin diéta és sikeresen lehet vele fogyni? Cikkünkben bemutatjuk a 3 fázisú diéta elvét.

Mi is az a sirtfood diéta?

Mielőtt megvizsgálnánk a divatos sirt fooddiéta szabályait, vessünk egy gyors pillantást a táplálkozási szempontból releváns sirtuinokra.

A Sir2-szerű fehérjék minden élőlényben és vírusban megtalálhatók. Többfunkciós enzimek egy csoportját foglalják magukban, amelyek kulcsfontosságú szabályozók számos élettani folyamatban.

Feladataik közé tartozik az oxidatív stressz csökkentése, a szív szabad gyökök elleni védelme és az inzulin szintézisének szabályozása. Ezeknek az enzimeknek hét típusa van az emberi szervezetben.

A Sirtfood Diéta középpontjában a szervezetben aktív sirtuinok állnak. Mert a zsírégetésben is részt vesznek. Ugyanakkor az enzimeknek támogatniuk kell az izomfenntartást – még kalóriadeficit esetén is.

Hogyan működik a sirtfood diéta?

A Goggins és Matten által kifejlesztett Sirtfood Diet három szakaszból áll:

  • Az első három napban (1. fázis) a napi kalóriabevitel 1000 kalória. Az étkezések egy sirtuinban gazdag főétkezésre és három zöldlé vagy turmixra korlátozódnak.
  • A második fázis napi 1500 kalória bevitelt ír elő. Négy napon keresztül napi két főétkezés, amiben gazdag sirtun és két zöldlé vagy turmix.
  • A harmadik fázis, amely nem időkorlátos, a nyolcadik napon kezdődik, és addig hajtható végre, amíg el nem éri a kívánt testsúlyt. Míg egyesek továbbra is kalóriadeficitre törekednek ebben a fázisban, mások nem korlátozzák a kalóriákat. A Sirtfoods integrációja kulcsfontosságú.

Ami számunkra fontos: Csak az látja el sejtjeinket minden fontos vitaminnal és ásványi anyaggal, aki elég táplálékot eszik. Ha egészségesen szeretnél fogyni, akkor hosszabb időn keresztül mérsékelt kalóriadeficit – napi 300 és 500 kalória között legyen.

Fogyás sirtuinokkal – lehetséges ez?

A Sirtfood Diet szerzői gyors fogyást ígérnek az első héten. Ha az első három napban mindössze 1000 kalóriát, a következő négy napban pedig 1500 kalóriát viszünk be, nem meglepő a szám csökkenése a skálán.

Feltételezhetjük, hogy az első néhány kiló nagy része víz. Ha a szervezet nem jut elegendő energiához a táplálékból, akkor többek között kiüríti glikogénraktárait.

Minden gramm glikogént legalább 3 gramm vízzel tárolunk. Amikor a glikogént energiatermelésre mobilizálják, a víz tömege csökken. Ha a glikogénraktárakat egy magas energiatartalmú étellel pótoljuk, a víz ennek megfelelően raktározódik. A skálán lévő szám növekszik.

Sirtuint tartalmazó élelmiszerek

Sirtfoodok – ezek olyan ételek, amelyek magas sirtuin tartalommal rendelkeznek, és a fogyás megkönnyítését szolgálják. Sötét zöldségek, étcsokoládé, kávé – a táblázat áttekintést nyújt a sirt ételek kategóriájába tartozó növényi eredetű élelmiszerekről.

  • gyümölcs: datolya, áfonya, eper
  • zöldségek: zöld leveles zöldségek, lilahagyma, kelkáposzta, brokkoli, rukkola, zeller
  • gyógynövények: petrezselyem, lestyán
  • fűszereket: chili, kurkuma, fahéj, kapribogyó
  • diófélék: dió, kesudió
  • vegyes: Hajdina, olívaolaj, szója, zöld tea, kávé, kakaó, étcsokoládé, vörösbor

A felsorolt ​​ételek mellett főként alacsony szénhidráttartalmú receptek szerepelnek az étrendben. A népszerű alacsony szénhidráttartalmú ételek közé tartozik a fehér hús (csirke, pulyka) és a tojás.

A sirt élelmiszer diéta előnyei és hátrányai

A sirtuin diétával való kezdés viszonylag egyszerűnek tűnik a cikk gyors átlapozása után. Meg van adva a napi kalóriabevitel, gyorsan átkutatják a sirt ételek listáját.

A korai szakaszban hasznos lehet a kalóriabevitel nyomon követése. Egy alkalmazás segítségével biztos lehetsz benne, hogy valóban az előírt mennyiségű energiát fogyasztod.

Szigorúan véve ehhez az étkezések mérlegelésére van szükség, ami a mindennapi életben házimunkaként fogható fel.

Más diétákhoz hasonlóan a Sirtfood diétával végzett fogyás nemkívánatos jojó-effektushoz vezethet. Ha nem szeretnél azonnal újra hízni a diéta után, érdemes fenntartható módon változtatni az étrenden.

Meg lehet beszélni a sirt food diéta előnyeit és hátrányait. Amit valaki alkalmi kísérletnek tekint, az igazi kihívás a következő számára. Jelenleg nincs elegendő bizonyíték a gyors, egészséges és tartós fogyás támogatására.

Véleményünk: Mindenkinek vannak egyéni igényei. Azt pedig mindenkinek magának kell kiderítenie, hogy melyik diéta a legmegfelelőbb a szervezetének.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

Az oldalon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak!

 

A weboldalt a Web Klikk Média csapata üzemelteti, aki jutalékot kaphat, ha az egyes hivatkozásokon keresztül történik a kiválasztott termék megvásárlása, az ajánlott bolt linkjére kattintva.

 

A partnerprogram keretében történő vásárlás során a jutalék a kereskedő bevételéből vonódik le, ez által nem emelkedik a termék végső ára.

Kövess minket!

© 2022, Gold Center – Arany középút az egészséghez